Infectie?

Er zijn diverse deelnemers die na het lopen van de run van zondag ziek zijn geworden. De verschijnselen varieerden van misselijkheid, hoofdpijn en braken tot diarree. De organisatie vermoedt dat deze mensen ergens door geïnfecteerd zijn geraakt, de werkelijke oorzaak is nog niet bekend. Omdat het om 80-100 gevallen gaat, is er melding van gemaakt bij de GGD. Binnenkort horen we of er nog andere stappen worden ondernomen. Ook de SBN (Survivalbond Nederland) is hiervan op de hoogte gebracht. Van de gevallen die bij ons bekend zijn, zijn de getroffen personen na 1 of 2 dagen weer volledig hersteld.

Op de homepage staan een link naar de vragenlijst t.b.v. het onderzoek van de GGD naar de oorzaak van de infectie. Wij roepen deelnemers en vrijwilligers op om daar aan mee te werken.

3 antwoorden op “Infectie?”

  1. Mijn dochter is ook ziek geworden 1 dag na de survival run zaterdag . Diarre en overgeven. Een bekende vaan haar die ook op zaterdag liep is ook ziek geworden met dezelfde verschijnselen

  2. De organisatie is in samenwerking met GGD Hart voor Brabant bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de infectie. Als de uitslag van het onderzoek bekend is, zullen we die bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *