Vrijwilligers

Aanmelden

Mensen die graag willen helpen bij Survivalrun Udenhout kunnen zich aanmelden via dit aanmeldformulier. 

Geef meteen aan hoe en waar je wilt helpen en op welke dag. Ons team neemt dan graag contact met u op voor verdere instructie.
Als u zich al aangemeld heeft krijgt u per mail bericht wat er van u wordt verwacht en waar en hoe laat u zich moet melden tijdens het evenement zelf.

Tips voor vrijwilligers

Ondanks dat alle vrijwilligers een lunchpakket (broodjes, flesje drinken, fruit en snack-reep) meekrijgen, kan het raadzaam zijn om zelf nog wat extra proviand (eten en drinken) mee te nemen. Zeker voor de mensen die gewend zijn veel te eten is dit wenselijk. Denk daarbij ook aan een thermoskannetje koffie of thee. Indien mogelijk kun je nog een (klein) stoeltje meenemen, het evenement duurt immers een groot gedeelte van de dag. Qua weertype kan het in september alle kanten op. Zorg dus voor toereikende kleding zoals (warme) regenjas en/of paraplu. Bij warm weer kan zonnebrand en een muggenstift uitkomst brengen. Moet je om één of andere reden de jurypost dringend verlaten (ook tijdelijk), laat dit weten aan de vrijwilligerscoördinator. Die geeft daarvoor toestemming en vervolgens zorgen dat de post voldoende bemand wordt. Jurypost zijn bij een hindernis is een zeer verantwoordelijke taak. Vooral licentie-lopers onder de deelnemers trainen het hele jaar door en komen naar Udenhout om punten te scoren voor het landelijk klassement survivalrun (onder auspiciën van de Survivalbond). Zij mogen nooit en te nimmer een lege post bij een hindernis aantreffen. Verlaat daarom NOOIT zomaar de post! Dit geldt ook voor de mensen bij de versposten die de sporters moeten voorzien van een hapje en een drankje.

Taken

De taken van een vrijwilligers kunnen heel divers zijn. Zo hebben we mensen nodig die het parcours mee opbouwen en afbreken (dit over een periode van een aantal weken). Maar ook op de zaterdag en zondag zelf hebben we mensen nodig die de posten bij de hindernissen bemannen. Zij hebben de verantwoordelijke taak om de sporters een korte, duidelijke instructie te geven op welke wijze zij de hindernis dienen te nemen. Bij niet of niet juist uitvoeren van de opdracht volgt een reprimande door middel van inname van het rode polsbandje. Indien dit reeds bij een eerdere hindernis al ingenomen is, wordt het startnummer van de deelnemer genoteerd. Ook kunnen we mensen gebruiken voor allerlei logistiek taken zoals koffie zetten broodjes smeren, rondrijden met materialen, etc. Hieronder een overzicht van taken waarvoor we diverse mensen nodig hebben:

  • Opbouw parcours
  • Inrichten sporthal en informatieruimte
  • Verkeersregelaar
  • Jurypost bij een hindernis
  • Duikers-groep (waterhindernissen)
  • Inname en uitgifte (sport)tassen
  • Logistieke ploeg (ondersteuning diversen)
  • Bezemloper
  • Afbraak parcours
  • Opruimen materialen

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd mailen naar: vrijwilligers@survivalrunudenhout.nl